Wordt Frank Vroomen uit Puth Groot Limburgs Buuttekampioen 2020?

Print
Wordt Frank Vroomen uit Puth Groot Limburgs Buuttekampioen 2020?

Frank Vroomen Afbeelding: Harold Schroijen

Puth -

Vrijdagavond vindt in Roermond de 67ste finale van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap plaats. Zeven kandidaten maken kans op de titel. Frank Vroomen uit Puth is een van die kandidaten.

Frank Vroomen (40) - Puth


  • Buut: De An’Dre Jeu
  • Beroep: Eigen communicatie- en multimediabedrijf
  • Privé: Getrouwd met Monique, vader van Floor (8) en Finn (5)
  • Groot Limburgs Buuttekampioenschap: tweede finale

Nee, André Rieu zelf heeft Frank Vroomen nog niet in de zaal gehad bij de try-outs voor zijn buut De An’dre Jeu. „Hij is al zo vaak gepersifleerd. Door André van Duin, Owen Schumacher van Koefnoen, dus of hij daarvoor naar de buuttekampioenschappen zou komen? En daarbij speel ik zijn tweelingbroer., haha.”

Voor de veertigjarige Schinnenaar, die sinds een jaar of tien in Puth woont, was de beroemde violist - na zijn succesvolle act als Jezus waarmee hij vijf jaar geleden tweede werd achter Hub Stassen met D’r Tiroler- wel een ideaal typetje. „Rieu is - nog los van zijn herkenbare uiterlijk met rokkostuum, lange haren en viool - een persoon die heel veel mensen kennen, aanspreekt en een bepaald gevoel oproept.

En met name in dat chique - die klassieke muziekwereld met die mooie muziek en die prachtige kostuums - is het leuk om naar een kwinkslag te zoeken waarbij ik stijlvol wil blijven.” Daarnaast heeft Vroomen het geluk dat de Maastrichtse orkestleider regelmatig in het nieuws komt waardoor het hem aan munitie niet ontbreekt. „Toch moet je daar voorzichtig mee zijn. Zo zijn de rellen in Chili, morgen bijna drie maanden na dato, alweer bij veel mensen in de vergetelheid geraakt. Met zijn kerstconcerten in het MECC daarentegen zou ik wel nog iets kunnen doen. Al ben ik er de man niet naar om in de aanloop naar de finale elke week elk woord, elk zinnetje aan te passen.”

Met zijn jarenlange ervaring als toneelspeler is Vroomen evenmin het type buutteredner dat zijn buut tot uit den treure repeteert. „Ik moet een bepaald gevoel hebben bij het personage dat ik neerzet.” Toch aast hij op een plek in de top 3. „Als me dat lukt, ben ik tevreden. Al is dat van zo veel factoren afhankelijk: hoe loopt de avond, hoe valt het verhaal? Nerveus maakt me dat niet. Want zodra de zaaldeuren opengaan, valt de spanning van me af en krijg ik heel veel zin om er samen met de mensen iets moois van te maken.”

Bekijk hier de andere finalisten van het Groot Limburg Buuttekampioenschap 2020

Volg het live bij De Limburger

Net als vorig jaar is de bekendmaking van de winnaar omstreeks elf uur ’s avonds live te volgen via de website van De Limburger of via onze facebookpagina. In de nacht van vrijdag op zaterdag komt een video online met daarin een eerste reactie van de winnaar die daarmee in de voetsporen treedt van Bas van Neer uit Susteren. Van Neer greep vorig jaar met Werk höbbe is niks de titel.

Daarmee is de koek nog niet op. Zondagochtend om 11.11 uur is voor het tweede jaar op rij exclusief bij De Limburger een half uur durende samenvatting van de buuttefinale te zien op dezelfde, bovengenoemde digitale kanalen.

Ten slotte volgt maandag zowel in de papieren krant als online een interview met de winnaar.

> Bekijk hier de samenvatting van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap van 2019

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen