Dier van de week

Dier van de week: Sjarel

Print
Dier van de week: Sjarel

Sjarel. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Maastricht / Itteren / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Gulpen / Ingber / Reijmerstok -

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week Sjarel, een brave senior die nog lang niet toe is aan achter de geraniums zitten.

Wie is Sjarel?

„Sjarel is een Stafford terriër van ongeveer 10 jaar oud. Na het overlijden van zijn eigenaar is hij in juli bij ons binnengebracht. Alsof dat niet genoeg pech voor hem is, zijn er ook nog eens geen reacties voor hem binnengekomen. Wie maakt Sjarel blij met een fijn thuis?”

Wat is zijn favoriete bezigheid?

„Dat je als iets oudere hond nog kwiek, gezond en speels kunt zijn, bewijst Sjarel. Hij gaat dolgraag met onze wandelaars op pad en is haast niet te houden als we hem komen ophalen voor een wandeling. In al zijn blijdschap kan hij dan nog weleens vergeten om netjes aan de riem te lopen en hem dan corrigeren met een hapje gaat op zulke momenten niet altijd even makkelijk. Eenmaal gekalmeerd, loopt Sjarel braaf en vrolijk kwispelend met je mee.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Sjarel zou graag verhuizen naar een thuis zonder andere huisdieren. Hij heeft geen specifieke handleiding en is snel tevreden. We zoeken een baas waar voldoende tijd is voor wandelingen bij mensen die hem een mooie, oude dag willen geven.”

Ben jij die baas? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.