Dier van de week

Dier van de week: Negan

Print
Dier van de week: Negan

Negan. Afbeelding: Dierenopvang Op de Smakterheide

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week: Negan, een kruising Duitse brak x Epagneul gecastreerde reu van 2,5 jaar oud met een opvallend uiterlijk.

Leukste kenmerk?

„Negan is bekend bij ons als pensionhond. Hij is een sociale, spontane, baasgerichte hond in de omgang. Hij lijkt op het eerste gezicht wat afwachtend, maar als het ijs gebroken is dan komt Negan helemaal los!”

Wat is zijn favoriete bezigheid?

„Negan is graag bij zijn baasjes. Hij heeft veel beweging nodig en het best op zijn plaats bij een sportief/actief baasje. Het is een hond die zijn energie kwijt moet. Negan kan goed loslopen als hij eenmaal gewend is en is sociaal naar andere honden.”

Heeft hij minpuntjes?

„Negan kan absoluut (nog) niet alleen zijn, hij gaat dan janken/blaffen en wordt hij onzindelijk in huis. Dit vereist nog de nodige aandacht en zal opgebouwd en getraind moeten worden.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zijn op zoek naar liefhebbers met ervaring van dit type hond, zo weten we zeker dat het een fijne, welopgevoede familiehond kan worden. Een hondencursus zou hem goed doen, hij kan nog veel leren en werken met zijn baasje vindt Negan super. We zoeken dan ook een plek met voldoende tijd, ruimte en ervaring, zonder kleine kinderen en/of kattenvriendjes!”

Gaat jou hart sneller kloppen van deze leergierige spontane hond? Neem dan vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray, tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl Alle dieren staan op www.smakterheide.nl

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800

Dierenthuiszorg: tel. 06-54285764