Hof vernietigt faillissement Moszkowicz

Bram Moszkowicz. © ANP

Het gerechtshof Leeuwarden heeft woensdagmiddag het persoonlijk faillissement van ex-advocaat Bram Moszkowicz vernietigd, meldt De Telegraaf.

Redactie

„Ik ben hier zeer verheugd over”, reageert Moszkowicz telefonisch op de uitspraak van het hof, dat het zogeheten verzet tegen zijn recente faillissement schriftelijk afdeed.

Openstaande schuld

De rechtbank verklaarde Moszkowicz in de week voor kerst persoonlijk failliet omdat hij zich niet aan de afgesproken betalingsregeling voor een belastingschuld had gehouden. Daarnaast had hij nog een openstaande schuld bij ABN Amro. Met de bank trof Moszkowicz vlak voor de faillissementszitting een schikking, maar dat weerhield de rechtbank niet om hem failliet te verklaren, aldus De Telegraaf.

Onlangs diende Moszkowicz bij de orde van advocaten een herzieningsverzoek in om weer als advocaat aan de slag te kunnen. Eind januari moet hij in verband daarmee weer voor het hof van discipline verschijnen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal