ManUnited wil Real Madrid deze maand aftroeven met Van de Beek

Print
ManUnited wil Real Madrid deze maand aftroeven met Van de Beek

Afbeelding: Pim Ras Fotografie

Manchester United wil Real Madrid aftroeven in de strijd om de handtekening van Donny van de Beek. De Engelse club zou de speler van Ajax het liefst deze maand al vastleggen.

Trainer Ole Gunnar Solskjaer wil op korte termijn versterkingen hebben voor het middenveld van Manchester United om de kansen op kwalificatie voor de Champions League in leven te houden. Donny van de Beek prijkt hoog op een lijst met kandidaten van de Noor. Solskjaer zou bereid zijn tot de zomer te willen wachten, maar hoopt de international deze maand al op Old Trafford te kunnen begroeten.

Beste papieren

Manchester United weet dat Real Madrid de beste papieren in handen heeft om Van de Beek van Ajax over te nemen. Afgelopen zomer was de middenvelder dichtbij een transfer naar Spanje, maar kwam de deal nog niet rond. Ajax waardeerde vervolgens het contract van Van de Beek op, maar wel met de wetenschap dat hij na dit seizoen waarschijnlijk zal vertrekken.

Real Madrid blijft de belangrijkste gegadigde, maar Manchester United beschikt echter over de financiële middelen om een serieus tegenbod te doen. De kansloze nederlaag voor eigen publiek tegen Manchester City in de halve finale van de League Cup (3-1) van dinsdag onderstreepte de noodzaak om een speler van het kaliber van Van de Beek in te lijven.

ManUnited wil Real Madrid deze maand aftroeven met Van de Beek
Foto: Pim Ras Fotografie

De opties van Solskjaer zijn momenteel miniem. Recordaankoop Paul Pogba herstelt van een operatie aan een enkel, een tegenvaller in een toch al moeizame relatie. Sinds zijn overgang van Juventus in 2016 voor 105 miljoen euro heeft de Franse wereldkampioen zijn klasse slechts sporadisch laten zien. Hij haalde vooral het nieuws met opmerkingen waarin hij insinueerde naar een andere club, Real Madrid in het bijzonder, te willen vertrekken.

Sporadisch

Manchester United zoekt met het oog op zijn afwezigheid en mogelijk snelle afscheid naar een speler met vergelijkbare offensieve kwaliteiten. Achter Pogba gaapt een gigantisch gat. Jesse Lingard mist het niveau, terwijl Juan Mata kracht en snelheid ontbeert. Andreas Pereira leek na enkele succesvolle verhuurperiodes uit te kunnen groeien tot vaste ‘nummer 10’, maar de Braziliaan schittert op Old Trafford slechts sporadisch.

Controleur

Van de Beek kan ook als controleur uit de voeten, een positie waarvoor Fred en Nemanja Matic om verschillende redenen tekortkomen. Scott McTominay, afkomstig uit de opleiding, is de enige serieuze optie in die rol. De Schot kampt echter met een knieblessure die hem nog een maand of twee langs de kant houdt. Het maakt de urgentie om Van de Beek aan te trekken nog groter.

Beluister hier de voetbalpodcast van De Limburger:

Zo staan de Limburgse clubs ervoor; een terugblik op de eerste seizoenshelft | Voetbalpodcast #38. Video: De Limburger