Almere City

Ruud Boymans is na drie jaar blessureleed weer profvoetballer

Print
Ruud Boymans is na drie jaar blessureleed weer profvoetballer

Ruud Boymans Afbeelding: Jean-Pierre Jans

Born -

Ruud Boymans keert na jaren blessureleed eindelijk terug in het profvoetbal. De 30-jarige spits uit Born heeft bij Almere City FC een contract voor een halfjaar ondertekend, met een optie voor nóg een seizoen.

De Limburger kwam in het verleden met succes uit voor Fortuna Sittard, VVV, AZ, NEC, Willem II en FC Utrecht, maar een avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten bij Al Shabab mislukte. Mede door blessureleed speelde Boymans in november 2016 voor het laatst een officiële wedstrijd. Hij probeerde het nog even bij (Jong) FC Utrecht, maar ook daar werd hij maar niet fit.

Boymans revalideerde de afgelopen maanden al bij Almere City, dat hem nu een kans geeft. De aanvaller zei zich te verheugen nu hij zich weer officieel profvoetballer mag noemen. „Ik heb hier heel lang naar uitgekeken.”

Beluister hier de voetbalpodcast van De Limburger:

Zo staan de Limburgse clubs ervoor; een terugblik op de eerste seizoenshelft | Voetbalpodcast #38. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen