MVV wint oefenduel, topscorer Van den Hurk in verband gebracht met Sparta

Anthony van den Hurk op archiefbeeld. © Pro Shots -Paul Roling

MVV heeft woensdagavond een oefenwedstrijd tegen Lierse met 4-2 gewonnen. Opvallende afwezige bij de Maastrichtenaren was aanvoerder en clubtopscorer Anthony van den Hurk.

Nick Bruls

De spits wordt nadrukkelijk in verband gebracht met eredivisionist Sparta, waar aanvaller Lars Veldwijk naar Zuid-Korea vertrekt.

Zowel bij MVV als Sparta werd Van den Hurks transfer niet bevestigd. Volgens technische man Ron Elsen is er wel interesse, maar is die nog niet concreet. ,,Bij het juiste bedrag mag iedereen weg”, liet hij weten.

Negen doelpunten

Van den Hurk scoorde deze competitie negen keer voor MVV. Zijn positie werd tegen Lierse - uitkomend op het derde niveau in België en met ex-MVV’er Bo Geens onder de lat - ingenomen door Koen Kostons.

MVV won de vriendschappelijke wedstrijd zonder al te veel moeite. Dat na de zeventigste minuut vooral reserves in het veld stonden, deed daar niets aan af. Alleen Thibaut van Acker - die de aanvoerdersband droeg - speelde de volle negentig minuten.

Kostons kon niet overtuigen als stand-in van Van den Hurk. Het gevaar kwam van vleugelspelers Joeri Schroijen en Thijmen Goppel. Laatstgenoemde nam twee treffers voor zijn rekening, Joshua Holtby (uit een vrije trap) één. De vierde was een eigen doelpunt van Nathan Bonte.

Het was voor MVV de laatste repetitie voor de derby tegen Roda JC komende zondag in Kerkrade.

Beluister hier de voetbalpodcast van De Limburger: