Jumbo blaast frikandellenhype nieuw leven in met frikandel speciaal salade

Print
Jumbo blaast frikandellenhype nieuw leven in met frikandel speciaal salade

Frikandel speciaal salade. Afbeelding: Jumbo

Panningen / Grubbenvorst -

Na de frikandelpizza, de frikandelvlaai en zelfs frikandelijs leek de frikandellenhype een beetje te zijn ingedut. Jumbo doet nu echter een nieuwe duit in het zakje. Sinds kort ligt in filialen van de supermarktketen de frikandel speciaal salade in de schappen.

Waar concurrent Lidl eerder zogenaamd de frikandel speciaal spread op de markt bracht, gaat het in het geval van Jumbo allerminst om een vervroegde 1 april grap, zo bevestigt een woordvoerder.

,,We willen onze klanten verrassen, onder meer door het aanbieden van spraakmakende producten’’, zegt hij. En spraakmakend is de frikandel speciaal salade zeker. Op een Facebookbericht van het filiaal in Panningen werd ruim 23.000 keer gereageerd.

De reacties variëren van toon. De een kan niet wachten om te proeven, de ander steekt zijn walging niet onder stoelen of banken. Walging of niet, de frikandel speciaal salade gaat als een malle over de toonbank. Het product was korte tijd uitverkocht, maar is inmiddels weer verkrijgbaar.

Frikandellentrend

Jumbo sluit zich met hun gloednieuwe salade aan in een rijtje van andere supermarktketens die experimenteerden met de frikandel. Zo deed de Lidl menig wenkbrauw fronsen met de introductie van de frikandelpizza.

Aldi wist het zowaar nog gekker te maken. In 2017 lag een korte periode heuse frikandellenvlaai in de schappen. De supermarkt werd geïnspireerd door bakker Manfred Engels uit Grubbenvorst. Hij heeft in mei 2016 het eerste exemplaar voor de grap gemaakt. Een Utrechtse ijscoman ging nog een stapje verder: hij ontwikkelde frikandellenijs.

Of de frikandel speciaal salade van de Jumbo een blijvertje is, moet nog blijken. Als er voldoende vraag naar is, zal het product definitief in de schappen van de Jumbo komen te liggen, stelt de woordvoerder van de supermarktketen.