Dierenbeulen proberen Bella te verdrinken, maar worden gepakt via chip

Print
Dierenbeulen proberen Bella te verdrinken, maar worden gepakt via chip

Bella werd gered en maakt het al iets beter. Afbeelding: Raymonds/Nottinghamshire Police

De politie van het Britse Nottinghamshire heeft twee dierenbeulen opgepakt die hun hond met een steen om het lijf in een rivier hadden gegooid.

Een toevallige voorbijgangster zag het voor zijn leven spartelende dier en schoot te hulp. Toen de viervoeter weer op het droge stond, kon de politie via de geïmplanteerde chip van de hond een 32-jarige man en 31-jarige vrouw opsporen en aanhouden.

Kop van hond

Jane Harper liep maandagochtend samen met een vriendin langs de rivier Trent in de plaats Farndon, ten noordwesten van Nottingham. Op enig moment ontwaarde ze de kop van een hond in het water en ze aarzelde geen moment, meldt de politie van Nottinghamshire op Facebook.

Het dier op de kant trekken was echter makkelijker gezegd dan gedaan. De onverlaten die zich van de Belgische herder hadden willen ontdoen, bonden een tas met een zware steen aan de hond. ,,Het water was zo troebel’’, vertelt Jane. ,,Ik kreeg haar er niet uit, maar toen zag ik dat er iets om haar poot zat gewikkeld.’’

Het bleek een touw dat naar de draagtas met de steen voerde. Uiteindelijk slaagde de redder erin de doorweekte hond aan wal te tillen. Gealarmeerde agenten brachten de hond naar een lokale dierenarts, die zich niet alleen over haar ontfermde, maar ook de chip in haar vacht kon aflezen.

Dierenbeulen proberen Bella te verdrinken, maar worden gepakt via chip
Aan de hond was een tas met een zware steen vastgemaakt. Foto: Raymonds/Nottinghamshire Police

Verdrinkingspoging

Het elektronische implantaat leerde dat de viervoeter naar de naam Bella luistert, maar leidde ook naar de eigenaren van het dier. Het tweetal werd dinsdag opgepakt. De politie verricht nog verder onderzoek naar het voorval en kijkt of er nog anderen betrokken waren bij de verdrinkingspoging.

Redster Jane kan er met haar verstand niet bij. ,,Ik kan me inbeelden hoe ze heeft moeten vechten om haar kop boven water te houden’’, zegt ze. ,,Hoe kan iemand haar nu zoiets aandoen? Ik weet niet hoelang ze al in het water lag, maar ze was duidelijk aan het eind van haar krachten. Gruwelijk gewoon!’’

,,Het is een geluk dat iemand het dier tijdig heeft opgemerkt en gered’’, zegt politieagent Adam Pace. ,,Hoewel de hond er erg aan toe is, zijn er positieve signalen die duiden op herstel.’’ Bella zou inmiddels weer eten en blijft bij de dierenarts om aan te sterken.