Video : Thijs (38) woont na huisuitzetting al bijna een jaar in een tentje in een bos

Print

Thijs op het Veld is dakloos en woont in een tentje. Video: De Limburger

Thijs op het Veld (38) uit Echt bivakkeert in een tent aan een bosrand in Gebroek, een gehucht in de gemeente Echt-Susteren. „Een bewuste keuze”, vertelt de vrijgezel. „Ik heb mezelf in deze situatie gebracht en wil zelf ook voor een oplossing zorgen.”

Uithuiszetting

In december 2018 zette Woningbouwvereniging Woongoed 2000 hem uit zijn woning na klachten van omwonenden. Cyrella Beckers van Woningbouwvereniging 2-Duizend bevestigt de uithuiszetting.

Lees ook: Daklozenopvang wordt een steeds groter probleem in Nederland.

„De woning was gevuld met anderhalve meter vuilnis en zat vol met muizennesten. (...) Wij vinden deze situatie heel schrijnend. In het voortraject is vaker met hem gesproken. Als hij de juiste zorg wil ontvangen om veilig te kunnen wonen, dan is een gesprek over terugkeer naar een woning zeker mogelijk.”

Bewuste keuze

Thijs klopt bewust niet bij allerlei instanties aan voor hulp. „Ik wil zelf voor een oplossing zorgen”, zegt hij vastberaden.

Lees hier het hele artikel met Thijs.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen