Bij MVV weggestuurde Gunst maakt seizoen af bij Roda

Gunst (rechts) in zijn tijd bij MVV. © Pro Shots -Remko Kool

Maxime Gunst maakt het seizoen af bij Roda JC. De 27-jarige verdediger tekent in Kerkrade een contract tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog een seizoen.

Jimmy Leenders

Roda hoopt Gunst zondag al in te kunnen zetten. Dan speelt de ploeg in eigen huis de derby tegen diens vorige werkgever MVV.

Oude bekende

Gunst is een oude bekende van coach Jean-Paul de Jong, met wie hij eerder samenwerkte bij FC Eindhoven. De Belg moet de problemen oplossen die zijn ontstaan op de linksbackpositie. Eerste keuze Mitchel Keulen is al bijna het hele seizoen geblesseerd. Uit nood werden daarom Timothy Durwael (rechtsback), Roshon van Eijma en Yann Bisseck (beiden centrale verdedigers) al op die positie geposteerd.

Conflict

Maxime Gunst stond begin dit seizoen nog onder contract bij MVV, maar werd daar weggestuurd na een conflict. De Maastrichtse club beschuldigde hem en zijn teamgenoot Pieter Nys ervan dat ze een opstand wilden ontketenen tegen trainer Fuat Usta. De contracten van beide spelers werden in de loop van de eerste seizoenshelft ontbonden. Gunst trainde al een poos mee bij Roda. Vorige week zondag speelde hij 45 minuten mee in een oefenwedstrijd tegen KVC Westerlo.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal