Wegwerkzaamheden Geleen tijdelijk stilgelegd voor optocht

Print
Wegwerkzaamheden Geleen tijdelijk stilgelegd voor optocht

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De wegwerkzaamheden in verschillende Geleense straten zijn stilgelegd om de doorgang van de Geleense carnavalsoptocht te garanderen.

Het gaat om de Beekhoverstraat, en delen van de Irenelaan en de Oranjelaan. Daar wordt gewerkt aan de riolering, de trottoirs en komt een nieuw wegdek. Door archeologisch bodemonderzoek en personeelstekorten bij de aannemers liep het project al achterstand op.

Temperaturen

De werkzaamheden zijn nu in een fase aanbeland dat het verstandiger is om te stoppen, opdat de optocht geen hinder ondervindt. De wisselende temperaturen spelen daarbij ook een rol. Het werk wordt op aswoensdag, 26 februari, weer hervat. De Beekhoverstraat en de Oranjelaan blijven tot aan carnaval toegankelijk voor verkeer. De sluiting van de Oranjelaan geldt alleen voor het gedeelte tussen de Nassaustraat en de Pieterstraat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen