Etensresten gedumpt langs visvijver: omwonenden hebben last van ratten

Print
Etensresten gedumpt langs visvijver: omwonenden hebben last van ratten

Afbeelding: Getty Images/EyeEm

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Omwonenden van een visvijver langs de Schilderslaan in Nieuw-Bergen hebben last van ratten. Dat meldt de gemeente Bergen.

Veel mensen vinden het fijn om de eenden en ganzen te voeren. Vooral voor ouders met kleine kinderen is het een leuke bezigheid. De laatste tijd worden er echter ook veel etensresten gedumpt. Hele broden of een volle pan macaroni op de oever van de vijver zijn volgens de gemeente geen uitzondering.

Juist op dat soort etensresten komen ratten af. De gemeente Nieuw-Bergen verbiedt mensen niet om de eendjes te voeren. Buurtbewoners wordt enkel geadviseerd om de eenden en ganzen niet meer eten te geven dan ze op kunnen. ‘Neem de rest mee naar huis’, zo is het advies.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen