Brits talent Reece Oxford (21) op weg naar VVV

Reece Oxford. © THE ATHLETIC

Verdediger Reece Oxford (21) uit Londen is van FC Augsburg onderweg naar VVV. Dat melden de Britse kranten The Sun en Daily Mail. Oxford zou voor de rest van het seizoen gehuurd worden van de Bundesligaclub FC Augsburg.

Hans Straus

Oxford tekende zes maanden geleden voor Augsburg na een periode bij West Ham United. Als zestienjarige gold Oxford als een groot talent. Hij werd begeerd door Manchester United en Manchester City. Als zestienjarige maakte hij grote indruk bij West Ham.

De in Londen geboren verdediger kan ook op het middenveld uit de voeten. VVV zou volgens The Sun bij Augsburg ook een optie tot koop hebben bedongen voor Oxford. Dit seizoen heeft hij voor Augsburg acht keer gespeeld.

Technisch manager Stan Valckx van VVV wil de komst van Oxford bevestigen noch ontkennen. ,,Ik kan er op dit moment niets over zeggen. We hebben een paar kandidaten voor de positie van centrale verdediger op het oog.”

Valckx zei eerder al dat er alleen financiële ruimte is voor transfers bij VVV als er iemand weg gaat van de huidige selectie. Dat bevestigde hij vrijdag opnieuw. Bij VVV staan verdedigers als Damian van Bruggen en Tristan Dekker in de etalage.