Kijkcijferbattle: Op1 verslaat Jinek voor vierde dag op rij

De tien presentatoren van Op1: Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra (BNNVARA), Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink (EO), Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen (Omroep MAX), Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck (WNL), Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg (BNNVARA). © Fotomontage Mark Reijntjens, foto’s ANP en Hollandse Hoogte

Voor de vierde dag op rij trekt de nieuwe NPO-talkshow Op1 meer kijkers dan RTL-concurrent Eva Jinek.

Redactie

Naar het vierde presentatieduo Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck keken donderdagavond 939.000 mensen, ruim 100.000 kijkers meer dan Op1 woensdag trok. Zo’n 840.000 mensen schakelden in voor Jinek. Dat blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

De ‘talkshowoorlog’ woedt onverminderd. NPO heeft het reclameblok vóór Op1 geschrapt om het aantrekkelijker voor de kijkers te maken ‘in te stappen’ in het programma, dat elke avond van de week een ander presentatieduo aan tafel heeft.

Tot nu toe met succes, hoewel er geen sprake is van een gapend gat tussen beide programma’s; Op1 staat op plek 9 van de kijkcijfer top 10, Jinek daaronder op plek 10. Al viel Jinek donderdag buiten de top 10.