Talenten laten opnieuw van zich spreken

Talenten laten opnieuw van zich spreken

De talenten van KEMBIT-Lions 2. Afbeelding: Lions

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De talenten van KEMBIT-Lions 2 doen het opnieuw goed in de eredivisie. Het kampioenschap lonkt zelfs voor de handbalformatie. Cas Driessen uit Sittard-Geleen is met zijn pas twintig jaar al een steunpilaar.

Of KEMBIT-Lions 2 kampioen kan worden van de eredivisie? Cas Driessen moet er een beetje om grinniken. ,,Als we winnen van Quintus en Hellas kan het zeker.” De talentenploeg van Harold Nusser doet het opnieuw bijzonder goed op het hoogste nationale niveau. Na de eerste seizoenshelft staat de ploeg vierde, op slechts twee punten van koploper Quintus. De laatste zeven duels is de ploeg ongeslagen.

Pijn doen

,,We spelen de laatste maanden erg sterk. Als we een betere voorbereiding konden draaien, hadden we nog meer punten kunnen hebben. Bij de start van het seizoen was het nog even zoeken met zoveel nieuwe jongens.” De eerste drie wedstrijden gingen zelfs verloren. ,,Daarna hebben we het goed opgepakt. We zijn op elkaar ingespeeld geraakt. Met onze snelheid en onze goede fysieke gesteldheid kunnen we alle ploegen pijn doen. Geen enkele andere ploeg traint zoveel als wij.”

Bij Lions 2 trainen de talenten ook al zeven keer in de week. Jaar na jaar stroomt er talent door naar het eerste. Ids Eussen, Martijn Kleijkers en Tim Roefs maakten dit seizoen al de overstap naar het vlaggenschip. ,,En er komen er weer een paar aan”, verzekert Driessen.

Op sleeptouw

Driessen is, zo beaamt hij ook zelf, met zijn twintig jaar al een routinier in de ploeg. De middenopbouwer uit het ‘eigen’ Sittard-Geleen handbalt al drie jaar bij de reserves. Hij begon ooit bij V&L en via Sittardia kwam het talent terecht bij de fusieclub. Daar is hij nu de man van ideeën in de aanval en in de dekking is hij met zijn agressiviteit belangrijk in de bal veroveren en de snelle tegenaanval. Zijn debuut in het eerste laat echter nog op zich wachten. En of dat er ooit komt, is de vraag. Maar daar zit hij niet mee. ,,Het niveauverschil is ook aanzienlijk. Ik train af en toe weleens mee. Meer dan m’n best kan ik niet doen, toch? Ik probeer de jonge jongens op sleeptouw te nemen. Dat zie ik als mijn taak. Vooral mentaal zijn we sterker geworden. Zij hebben nog moeite met de intensiteit en het fysieke handbal. Daar moet je aan wennen.”

Topsport

Driessen is laatstejaars student technische bedrijfskunde en weet nog niet of hij volgend seizoen zijn maatschappelijke loopbaan nog kan combineren met topsport. Vandaar dat hij dit seizoen graag wil afsluiten met het hoogste haalbare. En dat is zeker mogelijk volgens de speler. ,,We spelen nog zes duels. Daarvan zijn we er vier verplicht te winnen. Het is een rare competitie. Er steekt geen enkele ploeg bovenuit. Als ik het vergelijk met drie jaar geleden is het niveau ook iets lager. De betere spelers stromen sneller door naar de BENE-League.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →