Nederlandse auto slaat over de kop op Belgische snelweg, overleden inzittenden pas uren later ontdekt

Het ongeval werd pas bij daglicht opgemerkt © AD/Marc De Roeck

Een Nederlandse auto is donderdagavond op de A12 in het Antwerpse havendorp Zandvliet over de kop geslagen en in de berm onder een brug terechtgekomen. De twee inzittenden overleefden de klap niet. Omdat het pikdonker was werd het ongeval pas vrijdagochtend opgemerkt door een trucker.

Redactie

De personenwagen met Nederlandse kentekenplaat raakte donderdagavond om een nog onbekende reden in de problemen. De wagen knalde tegen de vangrail, ging over de kop en belandde op zijn dak in de berm naast de snelweg, onder een brug.

,,De passagier werd door de klap weggeslingerd. Beide inzittenden overleefden het ongeval niet’’, zegt politiewoordvoerder Kristof Aerts. ,,Het ongeval deed zich vermoedelijk gisteravond voor, maar het werd pas vanochtend opgemerkt toen het licht werd. Een trucker zag het autowrak liggen en belde de hulpdiensten. Er is een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen.’’

Het is nog niet bekend of de bestuurder en de passagier de Nederlandse identiteit hebben, zegt een woordvoerder van het parket van Antwerpen. Een woordvoerder wilde niets zeggen over het geslacht en mogelijke leeftijd van de slachtoffers. Het parket verwacht later op de dag meer details over hun identiteit en de toedracht van het dodelijke ongeluk naar buiten te brengen.