Premier en ministers België ontvangen poederbrief

© AFP

De Belgische premier Sophie Wilmès en vrijwel al haar ministers hebben vrijdag op hun kantoren een poederbrief ontvangen. In totaal zijn er volgens de brandweer bij zes overheidsgebouwen in Brussel waarin verschillende federale ministeries zijn gevestigd verdachte brieven bezorgd. Een aantal kantoren werd korte tijd afgesloten. De hulpdiensten zijn ter plaatse.

Redactie

Het zou om anonieme brieven met een wit poeder gaan. Onder anderen de minister van Financiën Alexander De Croo en zijn collega van Begroting David Clarinval, beiden vicepremier, kregen een poederbrief. Ook de postkamers voor Binnenlandse en Buitenlandse Zaken kregen een verdachte brief maar die kwamen niet bij de ministers terecht.

Op het kantoor van premier Wilmès werd de brief niet opengemaakt, omdat men er al extra waakzaam was nadat donderdag poederbrieven waren bezorgd op het Elysette, de zetel van de Waalse regering in Namen. Ook op meerdere kantoren van Waalse ministers kwamen verdachte brieven binnen. Donderdagavond bleek het om loos alarm te gaan.

Bij de Franse gemeenschapsregering in Brussel is vrijdag eveneens een verdachte envelop bezorgd.