Slachtoffers huiselijk geweld via Veilig Thuis naar opvang elders in het land

Print
Slachtoffers huiselijk geweld via Veilig Thuis naar opvang elders in het land

De Mutsaersstichting vangt alleen nog mensen op die voor 1 januari dit jaar al geholpen werden. Afbeelding: Getty Images

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Slachtoffers van huiselijk geweld in Noord- en Midden-Limburg kunnen sinds 1 januari via Veilig Thuis een opvangplek elders in het land krijgen.

De huidige aanbieder van opvang voor slachtoffers van huiselijk geweld, De Mutsaersstichting, vangt sinds 1 januari geen nieuwe mensen meer op. De gemeenten willen de zogeheten vrouwenopvang namelijk gunnen aan het Leger des Heils. Vanwege een juridische procedure is die organisatie alleen nog niet daadwerkelijk aan de slag gegaan als nieuwe aanbieder van de opvang.

De gemeente Venlo, verantwoordelijk voor de aanbesteding, moest daarom op zoek naar een tijdelijke oplossing voor nieuwe slachtoffers. Volgens Venlo kunnen zij via Veilig Thuis zo nodig geplaatst worden in een opvanginstelling. „Hiertoe zijn met enkele vrouwenopvangorganisaties elders in het land afspraken gemaakt”, zegt een gemeentewoordvoerder. „De continuïteit voor opvang en ondersteuning is daarmee gewaarborgd.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen