Belgische buschauffeur tien keer gestoken, maar werkt ronde gewoon af

Politie België. © Shutterstock

Een Belgische buschauffeur (58) werd donderdag uit het niets aangevallen door een man met een mes. Hij raakte levensbedreigend gewond, maar reed ondanks tien messteken gewoon verder.

Redactie

Het slachtoffer kwam iets na vijf uur aan op het station van de Belgische plaats Kontich, bij Antwerpen. ,,Omdat hij te vroeg was, wilde hij even een sigaret roken’’, klinkt het bij het Antwerpse parket. ,,Hij opende de deur van de bus. Een 15-jarig meisje stapte op de chauffeur af om informatie te vragen. Op dat moment dook een man op die zich meteen op de bestuurder richtte en tijdens een handgemeen met – vermoedelijk – een mes uithaalde.’’

In shock

De bestuurder moest tien messteken incasseren. Na de aanval sprong de dader de bus uit en vluchtte hij te voet weg. ,,De chauffeur sloot de deuren. Mogelijk verkeerde hij in shock toen hij zijn rit vervolgde.’’

Na zijn dienst reed de chauffeur de bus zelfs helemaal terug naar de opstalplaats. ,,Pas toen had hij in de gaten dat hij steekwonden had opgelopen.’’ Een collega belde het noodnummer waarop een ambulance richting de gewonde man spoedde.

Levensbedreigend

Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. ,,Volgens de artsen is er sprake van tien steekwonden in de buikstreek, ter hoogte van de hals, in het rechterbovenbeen en in de armen. De verwondingen zijn levensbedreigend. Het slachtoffer kon nog maar kort verhoord worden door de politie’’, aldus het parket.

De politie doet onderzoek en spreekt van poging tot moord. Van de dader ontbreekt nog elk spoor en een motief is ook nog niet duidelijk. Mogelijk kunnen gemaakte camerabeelden agenten op weg helpen.