Burgemeester en gedeputeerde geven startsein bouw hotel bij luchthaven

Print
Burgemeester en gedeputeerde geven startsein bouw hotel bij luchthaven

Burgemeester Christine van Basten en gedeputeerde Joost van den Akker op een shovel bij de luchthaven. Afbeelding: Facebookpagina christine van Basten-Boddin.

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Burgemeester Christine van Basten-Boddin van de gemeente Beek en gedeputeerde Joost van den Akker van de Provincie gaven donderdag 9 januari het startsein voor de bouw van een nieuw hotel bij Maastricht Aachen Airport.

De eerste palen werden begin december vorig jaar al geslagen. De bestuurders symboliseerden met de graafhandeling van een shovel naast de terminal van het vliegveld de bouwstart. Zeven jaar geleden sloot het Tulip-Inn hotel op de luchthaven zijn deuren.

De landelijke keten Gr8 gaat het hotel bij de luchthaven exploiteren. Het bouwwerk gaat drie verdiepingen tellen en is een ontwerp van de Sittardse architect Joop Petit. Het hotel zal 114 kamers gaan tellen, en herbergt ook een food-court van La Place.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen