Pikante ontmoeting: Gunst direct in basis Roda tegen ex-club MVV

Maxime Gunst, toen nog in het shirt van MVV, in de wedstrijd vorig seizoen tegen Den Bosch. Zondag speelt hij mét Roda tegen zijn oude club. © Pro Shots -Remko Kool

Maxime Gunst start zondag (12.15 uur) direct in de basis van Roda JC in de derby tegen MVV. Voor de linksback, die deze week een contract in Kerkrade tekende, wordt het een pikante ontmoeting. Gunst moest eerder dit seizoen noodgedwongen uit Maastricht vertrekken. Volgens de club had hij samen met Pieter Nys een revolte willen ontketenen tegen MVV-trainer Fuat Usta.

Roel Wiche

Roda-coach Jean-Paul de Jong, die eerder met Gunst bij FC Eindhoven werkte, heeft niet de behoefte om revanchegevoelens bij de verdediger op te wekken. ,,Zo werk ik als trainer niet. Maxime heeft me uitgelegd hoe zijn situatie bij MVV was. Ik kijk naar de capaciteiten die hij heeft. Met Maxime hebben we een speler die langs de linkerflank kan opkomen, dat geeft ons spel nieuwe dynamiek.”

Mitchel Keulen, die de positie van linksback bezette voordat hij geblesseerd raakte, is op de weg terug. Hij traint met de groep mee, maar is nog niet wedstrijdfit. Ook Richard Jensen ontbreekt zondag nog tegen MVV.

Jean-Paul de Jong is erop gebrand om met een goed resultaat in de derby een vliegende start te maken in 2020. ,,De laatste weken van het afgelopen jaar hebben de groep geen fijn gevoel gegeven. Maar de winterpauze heeft de spelers goed gedaan. Ik proef dat ze weer gretig, hongerig zijn.”

Vermoedelijke opstelling Roda JC: Muyters, Schlösser, Werker, Bisseck, Gunst, Klaasen, Cotan, Rösch, Croux, Ugbo, Alberg.