Matchwinnaar vorige derby ontbreekt bij MVV tegen Roda

Serhat Kot, maker van de enige goal in de vorige derby, ontbreekt bij MVV. © Ermindo Armino

Serhat Kot ontbreekt zondag bij MVV, dat in Kerkrade aan de aftrap komt voor de derby tegen Roda JC. De matchwinnaar van de vorige derby in Maastricht, die door MVV met 1-0 werd gewonnen, kampt met een blessure.

Roel Wiche

Achter rechtsback Shermar Martina staat een vraagteken. Als hij niet kan spelen, wordt hij vervangen door Marnick Vermijl, die weer geheel fit is. Linksback Raoul Last viel vrijdag op de training uit na een tik tegen de enkel. Het is afwachten of hij op tijd fit is voor zondag.

Trainer Fuat Usta, die de eerste seizoenshelft met zijn ploeg afsloot op een teleurstellende vijftiende plaats, rekent erop dat zijn spelers op en top gemotiveerd de strijd aangaan met de streekrivaal. MVV maakte met een 4-1 zege op Helmond Sport een uitstekende start van de derde periode. ,,Het is 2020, de spelers zijn fris in de kop. We moeten dóór. We staan nu op een plek waar we niet thuishoren, we moeten nu als team laten zien waar we wél thuishoren.”

Anthony van den Hurk, de aanvoerder die in verband wordt gebracht met een mogelijke transfer, zal gewoon in de spits starten. Usta: ,,Het is logisch dat er interesse voor hem is, hij is een van de topschutters deze competitie. Maar zolang er niets officieel is, hoef ik me er niet druk om te maken.”

Vermoedelijke opstelling:Bertrams, Shermar Martina?, Mahmutovic, Van Acker, Last?, Mares, Kostons, Holtby, Goppel, Van den Hurk, Schroijen.