Beek verwijdert parkeerplaatsen in Burgemeester Janssenstraat

Het kruispunt bij de Burgemeester Janssenstraat waar rechts de parkeerde auto’s staan. © De Limburger

De vijf parkeerplaatsen aan de Burgemeester Janssenstraat in Beek ter hoogte van het kruispunt met de Brugstraat worden verwijderd. De gemeente wil met de aanpassing de verkeersveiligheid verbeteren.

Paul Dolhain

De vijf parkeerplekken zijn gelegen op de rechter weghelft van de drukke straat kort achter het kruispunt. Door de beperkte breedte van de straat is het voor auto’s vaak dringen en moeten tweewielers regelmatig uitwijken naar de andere rijstrook. Daarnaast zorgt het zebrapad dat voor de parkeerplaatsen loopt voor opstoppingen.

Laad- en losplaatsen

„Op de tekentafel zagen de plannen er prima uit, maar in de praktijk levert het gevaarlijke situaties op en die willen we voorkomen”, onderbouwt wethouder Hub Schoenmakers de wijziging. De eerste drie parkeerplaatsen worden geheel verwijderd, de achterste twee vakken worden ingericht als laad- en losplaats. „Zo komen we de winkeliers in de straat tegemoet”, meldt de wethouder.

Brugstraat

Ook in de Brugstraat vindt een kleine aanpassing plaats. Daar wordt de eerste parkeerplaats, gezien vanuit de Molenstraat op hetzelfde kruispunt, ook een laad- en losplek. Dit om het zicht te verbeteren.

Komende week worden de aanpassingen in gang gezet. Aangezien de parkeervakken met klinkers zijn gemarkeerd wordt de weg tijdelijk afgezet.