Prins Colin I van de Bokkeriejesj uit Heerlerheide speelt de Boléro tijdens wereldtournee André Rieu

Prins Colin I van De Bokkeriejesj uit Heerlerheide. © KALDENBACH

Het zijn hoog­­tij­­dagen voor de kersvers uitgeroepen prins. We vragen hem het hemd van het lijf. Vandaag: Colin I (Falize) (23) van De Bokkeriejesj uit Heerlerheide.

Siebrand Vos

De prins van CV De Bokkeriejesj wordt altijd eerst naar een geheime plaats in Heerlerheide gelokt. Kun je daar iets over vertellen?

„Mijn ouders hadden het met de prinsencommissie in het geheim perfect voorbereid. Toen ik de deur daar opendeed, viel ik letterlijk naar binnen door een opstapje dat daarvoor is gemaakt. Verder mag ik er niks over zeggen, want deze locatie kan volgend jaar weer gebruikt worden. In Heerlerheide is het nog altijd een sport om te raden wie de nieuwe prins wordt - wat iets zegt over hoe carnaval hier leeft.”

De nieuwe prins komt uit een familie van slagwerkers en rasmuzikanten. Jij bent geen uitzondering hè?

„Nee, ik zit in het laatste jaar van de Popacademie in Enschede als drummer. Mijn vader en broers zijn klassiek geschoold. Ik zit er een beetje tussenin. Want ik ben wel oproepkracht bij André Rieu, waar mijn vader en broer vast spelen. Met Rieu spelen is alleen al door de entourage een fantastische ervaring. Tijdens de komende wereldtournee spelen we met ons vieren - mijn middelste broer doet ook mee - de Boléro van Ravel, voor op het podium. Mij vader Marcel deed dat vroeger alleen.”

Trommelt Colin I ook in een sjpasskapel?

„Nee. Maar wel in Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss en het orkest Lift-Off Percussion & Entertainment. En in de band Tiroler Ohne Berge, waarmee we ook tijdens de uitroeping hebben gespeeld. Met Edelweiss lopen we ook altijd mee in de optocht van Groeët Ghen Heij. Dat is een van de grootste in de regio. Voor mij wordt de komende tocht heel bijzonder, want ik ben een echte jongen van Heerlerheide. De optocht gaat van Heerlerheide naar Nieuw Einde en dan via Heksenberg weer terug. Ga eens na: ik ben geboren en getogen in Nieuw Einde, woon nu in Heerlerheide en repeteer in Heksenberg. Overal staan bekenden.”