Wright scoort late gelijkmaker voor VVV in duel met Kortrijk

© VVV

VVV heeft het oefenduel ter afsluiting van het trainingskamp in eigen huis tegen KV Kortrijk met 1-1 gelijkgespeeld. Invaller Haji Wright scoorde in de slotminuut de gelijkmaker voor de Venlonaren.

Hans Straus

De Venlonaren traden tegen de Belgische eersteklasser aan zonder de zieken Nils Röseler, Evert Linthorst en de geblesseerde Danny Post (kuit). Richard Neudecker haakte vlak voor het duel geblesseerd af. In zijn plaats speelde Simon Janssen. Lee Cattermole maakte na een slepende knieblessure zijn rentree.

Nieuwste ‘aankoop‘ Oussama Darfalou - gehuurd van Vitesse - was vrijdagavond wel in De Koel, maar speelde niet. De spits start naar verwachting maandag de training in Venlo. VVV hoopt hem thuis tegen PSV volgend weekend in te kunnen zetten.

In het duel met KV Kortrijk, de nummer twaalf in de Belgische hoogste klasse, had VVV het van meet af aan moeilijk. De gasten kregen in de openingsfase van de eerste helft de beste kansen. Eric Ocansey scoorde voor de Belgen in de 27ste minuut waar Johnatan Opoku, Jerome Sinclair en Steffen Schäfer namens VVV het net niet konden vinden.

Na rust begon VVV sterk. Opoku had een strafschop verdiend, maar scheidsrechter Max Kok wilde er niets van weten. Kort daarna hadden invaller Yahcuroo Roemer en opnieuw Schäfer moeten scoren. In de 65ste minuut werd het na een overtreding op Opoku nog even grimmig in De Koel, maar scheidsrechter Kok zag na wat duw- en trekwerk over en weer geen reden tot ingrijpen. VVV kreeg in de slotfase de beste kansen, maar het fysiek sterke Kortrijk bleef lang overeind. Totdat invaller Haji Wright in de slotminuut de gelijkmaker binnenkopte: 1-1.

VVV-trainer Hans de Koning - voor het eerst op de bank- toonde zich gematigd tevreden na de 1-1. ,,Wij creëren meer kansen dan de tegenstander. Dat is positief.’’ Zorgen kent De Koning ook richting het duel met PSV: ,,We hebben een prima trainingskamp achter de rug. Jammer alleen dat Röseler en Linthorst ziek moesten afhaken. Zij hebben nog tijd voor hun herstel. Wat de blessures van Post en Neudecker betreft is het afwachten.’’

VVV: Kirschbaum, Pachonik, Kum, Schäfer, R. Janssen, Cattermole (60. Van Bruggen), Van Ooijen, S. Janssen (82. Wright), Yeboah, Opoku, Sinclair (46. Roemer).