Geen toenadering Noord-Korea en VS ondanks verjaardagskaart

Print
Geen toenadering Noord-Korea en VS ondanks verjaardagskaart

Kim Jong Un en Donald Trump tijdens een ontmoeting. Afbeelding: AFP

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un heeft een persoonlijke brief gekregen van Donald Trump, met daarin een gelukwens voor zijn verjaardag. Maar de Amerikaanse president hoeft niet te denken dat Noord-Korea daardoor weer met de Amerikanen aan de onderhandelingstafel gaat zitten.

Dat zegt een hoge functionaris van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Pyongyang.

„De verhoudingen tussen Kim en Trump zijn goed, maar zijn geen reden om de dialoog te hervatten. De Amerikanen hebben ons bedrogen”, zegt hij. Volgens hem wil Kim pas weer praten als de Verenigde Staten zich volledig scharen achter de eisen die Noord-Korea op tafel heeft gelegd. „Maar we weten heel goed dat de VS dat niet van plan zijn, dus trekken we ons eigen plan.”

De VS willen dat de geïsoleerde dictatuur die Noord-Korea is, zijn nucleaire programma ontmantelt. De Noord-Koreanen eisen op hun beurt verlichting van de internationale sancties waaronder ze gebukt gaan. De gesprekken liggen al bijna een jaar stil.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen