Handgeschreven songtekst The Beatles onder de hamer

Print
Handgeschreven songtekst The Beatles onder de hamer

The Beatles. Afbeelding: AFP

Muziekliefhebbers kunnen de hand leggen op een bijzonder item van The Beatles. Op de onlineveilingsite Moments In Time wordt een handgeschreven songtekst van While My Guitar Gently Weeps aangeboden.

Gitarist George Harrison schreef het liedje in 1968 met een pen achterop een lege factuur van de EMI Studios in Londen. Op het document staan ook aantekeningen van drummer Ringo Starr. Aan de songtekst hangt een prijskaartje van 195.000 dollar.

While My Guitar Gently Weeps is een van de beroemdste nummers die Harrison ooit voor The Beatles heeft geschreven aangezien Paul McCartney en John Lennon het meeste schrijfwerk op zich namen. Het liedje staat op The White Album, dat wordt gezien als een van de beste albums van de groep en een van de beste rockalbums ooit.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen