Opnieuw veel te veel kaartjes verkocht voor LVK, organisatie moet ‘honderden kopers teleurstellen’

Print
Opnieuw veel te veel kaartjes verkocht voor LVK, organisatie moet ‘honderden kopers teleurstellen’

LVK 2019. Afbeelding: Peter Schols

Echt -

De kaartverkoop voor de LVK-finale in Echt is zaterdagochtend uitgelopen op een grote chaos. De organisatie vreest honderden kopers teleur te moeten stellen.

„Er zijn te veel kaartjes verkocht. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen we moeten teleurstellen. Volgens de eerste schattingen gaat het om 200 tot 800 mensen”, zegt voorzitter Joep Verbugt van de stichting LVK tegen 1Limburg.

De 3200 beschikbare kaarten waren binnen vijf minuten uitverkocht. Vervolgens heeft het bedrijf Ticketmaster de verkoop volgens de organisatie niet op tijd stopgezet, waardoor nog honderden mensen kaartjes konden kopen. Zij kregen vervolgens de melding dat ze betaald hadden, maar de tickets ontvingen ze niet.

Lees ook: Tientallen klachten over kaartverkoop LVK: ‘Wel betaald, geen tickets’

Verbugt noemt het tegenover 1Limburg ‘uitermate vervelend’ dat net als vorig jaar problemen waren met de kaartverkoop. „Ticketmaster had ons verzekerd dat het dit jaar goed zou gaan. Dat is geen garantie gebleken. We zijn nog niet uitgepraat. Ik sluit een claim niet uit.” Verbugt zegt dat alle gedupeerden hun geld terug krijgen.