Vertederend beeld uit Australië: hond en koala zijn de beste maatjes

Print
Vertederend beeld uit Australië: hond en koala zijn de beste maatjes

Afbeelding: Facebook/Danielle Stone

Beelden van de verwoestende branden in Australië en het mensen- en dierenleed dat de vuurzee veroorzaakt, grijpen je bij de keel. Maar het is niet alleen ellende dat de klok slaat. Er is ook vertedering. Mensen die zich ontfermen over de getroffen koala’s en kangoeroes bijvoorbeeld. Of een filmpje waarin een hond en een koala een drinkbak delen.

Het filmpje is afkomstig uit Adelaide Hills in de Australische deelstaat South Australia, waar een hond en een koala vriendschap hebben gesloten. Hond Rusty, van baasjes Riley en Olivia Stone, krijgt bij zijn drinkbak regelmatig gezelschap van koala Quasi. Het dier zakt op warme dagen af naar de achtertuin van de familie Stone om zijn dorst te lessen.

Viervoeter Rusty heeft daar niet de minste moeite mee, zo blijkt uit de beelden. De beide dieren drinken en besnuffelen elkaar. En als de dorst gelest, rust Quasi uit in een boom in de tuin. Iets dat veel soortgenoten momenteel niet gegund is. „Ik denk dat mensen heel wat kunnen leren van deze dieren”, aldus de maker van het filmpje. Een prachtig moment!

Lees hier alles over de branden in Australië.