De beruchte Hummer keert terug: maar nu elektrisch

Print
De beruchte Hummer keert terug: maar nu elektrisch

Voormalig gouverneur en acteur Arnold Schwarzenegger bezit meerdere elektrische Hummers, die hij ooit zelf liet ombouwen tot milieuvriendelijke terreinauto’s. Afbeelding: EPA

De originele Hummer is een forse terreinwagen die enorme hoeveelheden benzine slurpt, maar binnenkort is het mogelijk om zonder eventuele gewetenswroeging in een auto met dezelfde naam rond te rijden.

General Motors brengt de naam Hummer namelijk terug voor een elektrische pick-up. Dat meldt de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Over twee jaar moet de auto te koop zijn.

De nieuwe Hummer zal volgens de zakenkrant in een beperkt aantal worden geproduceerd. De auto moet straks goed geschikt zijn om er het terrein mee in te gaan. De Hummer wordt de eerste van een reeks nieuwe elektrische pick-ups en SUV’s die GM de komende jaren op de markt wil brengen.

LeBron James

Om de terugkeer van de Hummer onder de aandacht te brengen heeft GM de hulp ingeroepen van basketbal-ster LeBron James. Hij treedt op in een peperduur reclamespotje dat tijdens de Super Bowl, de finale van het American Football-seizoen, wordt uitgezonden.

Met de productie van de originele Hummer is GM in 2010 gestopt. De auto was oorspronkelijk ontwikkeld voor het Amerikaanse leger en werd op grote schaal ingezet in oorlogsgebieden in onder meer Afghanistan en Irak.

De civiele versie was een tijdlang ook in Nederland te koop.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen