Te koop: BMW waarin Tupac zat toen hij werd vermoord - inclusief kogelgaten

Print
Te koop: BMW waarin Tupac zat toen hij werd vermoord - inclusief kogelgaten

De BMW 750 iL waarin rapper Tupac werd vermoord. Afbeelding: Celebrity Cars

De auto waarin rapper Tupac Shakur zat toen hij werd vermoord, wordt geveild voor maar liefst 1,75 miljoen dollar. De legendarische muzikant zat in de BMW 7 Serie uit 1996 toen hij werd doodgeschoten in Las Vegas.

Het hiphop-icoon werd gedood toen hij in de auto zat met de beruchte platenproducent Suge Knight op 7 september 1996, na het bijwonen van een boksgevecht van Mike Tyson. Getuigen beschreven destijds hoe ze een witte Cadillac zagen stoppen naast de zwarte BMW en hoe van daaruit het vuur werd geopend. De moordenaar is nooit gepakt, hoewel er talloze claims zijn dat de moord door Knight was georganiseerd.

Gerestaureerd

Tupac werd in de borst, arm en in zijn dij getroffen door vier kogels en stierf zes dagen later aan zijn verwondingen. De auto heeft nog steeds kogelgaten van de schietpartij, ondanks dat hij is gerestaureerd. Het interieur van de auto is niet beschadigd door de kogels.

De BMW 750iL is voorzien van een zwart interieur, de originele 5,4-liter motor en een automatische versnellingsbak met vijf versnellingen. De BMW heeft 121.000 kilometer gereden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen