Familie 81-jarige Duitser al weken op zoek naar opa’s auto: geen idee waar hij die geparkeerd heeft

Print
Familie 81-jarige Duitser al weken op zoek naar opa’s auto: geen idee waar hij die geparkeerd heeft

Familie en vrienden zochten sinds 6 december tevergeefs naar de zilvergrijze VW Polo. Afbeelding: Streetview

Een 81-jarige man uit het Duitse Mülheim an der Ruhr heeft zijn familie onbedoeld opgezadeld met een bijna onmogelijke zoekklus.

De tachtiger parkeerde op 6 december ergens in de stad zijn auto maar kan zich niet herinneren waar.

Sindsdien is de familie op zoek naar de 13 jaar oude zilvergrijze VW Polo met een kenteken beginnend met de letters MH (Mülheim an der Ruhr), zo verklaarde de zoon van de man tegenover regionale media. Het volledige kenteken maakte hij niet bekend uit vrees voor diefstal van de wagen. Zijn vader gaf hem wel wat informatie over de plek waar hij zijn auto mogelijk geparkeerd had, maar dat leverde tot dusver niks op.

Belletje

Familie en vrienden zochten de afgelopen vijf weken tevergeefs te voet en per auto naar de wagen. Daarbij doorkruisten ze flink wat straten en parkeergarages in de ruim 167.000 inwoners tellende stad in het Ruhrgebied.

Ten einde raad wendde de zoon zich tot de media. ,,Op dit moment hebben we geen idee meer waar mijn vader zijn wagen geparkeerd zou kunnen hebben. Ik hoop dat dit een belletje doet rinkelen bij iemand die zich afvraagt waarom er al zolang ergens een zilvergrijze VW Polo geparkeerd staat ’’, sprak de 49-jarige zoon.

De politie is op de hoogte van de zaak en kijkt eveneens uit naar de VW Polo. Ze kan naar eigen zeggen niet deelnemen aan de zoekactie omdat er vooralsnog geen aanwijzingen van diefstal zijn.