Roda wisselt van tijdelijk directeur: Huirne weg, Bouckaert terug

Print
Roda wisselt van tijdelijk directeur: Huirne weg, Bouckaert terug

Karel Bouckaert (midden) op een eerdere bijeenkomst bij Roda. Afbeelding: Johannes Timmermans Fotografie

Kerkrade / Eygelshoven -

Karel Bouckaert gaat aan de slag als interim-directeur bij Roda JC. Hij volgt Herman Huirne op, die de laatste maanden de honneurs waarnam in Kerkrade.

Bouckaert blijft aan tot er een nieuwe algemeen directeur is gevonden. De ondernemersclub rond Roland Hogenelst en Stijn Koster die Roda JC heeft overgenomen is daar nu naar op zoek. Oud-speler Johan de Kock geldt nog altijd als voornaamste kandidaat.

Snel opvolger

Supermarktondernemer Herman Huirne, die ook deel uitmaakt van de club van zakenlieden, was tot op heden tijdelijk directeur. Hij gaf onlangs al aan per januari te willen stoppen omdat hij het werk bij Roda niet kan combineren met zijn zakelijke activiteiten.

Volgens ingewijden hamerde hij er intern meermaals op dat er snel een opvolger moest komen. Die is er nog altijd niet. Dat er nu een nieuwe tijdelijke directeur komt duidt op wrevel binnen de groep die zichzelf de ‘Roda-coalitie’ noemt. Huirne was zaterdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Geen onbekende

Roda’s nieuwe tijdelijke directeur Karel Bouckaert is geen onbekende bij de club. De oud-topman van autofabriek VDL Nedcar was al eens voorman van de G7, een ondernemersgezelschap dat in een eerder stadium Roda JC saneerde.

Ook was hij een tijdje manager naast algemeen directeur Harm van Veldhoven.