Extra domper voor Eaters tegen Herentals

Print
Extra domper voor Eaters tegen Herentals

Afbeelding: Getty Images

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Microz Eaters heeft ook zijn tweede wedstrijd zonder de ontslagen trainer Andy Tenbult verloren. In een heuse thriller bleek Herentals na overtime te sterk: 2-3. De nieuwe (interim)trainer Alf Philippen houdt aan zijn thuisdebuut dus slechts één puntje over.

Het duel tegen het ‘sterkste team’ van België draaide uit op gelijkopgaande strijd waarbij Lars van Sloun het goudhaantje leek te worden. Na 51.53 prikte hij de 2-1 binnen. Dankzij uitstekend keeperswerk Rowan Delil leek de zege binnen maar drie minuten voor tijd dwongen de Belgen toch overtime af: 2-2.

In de sudden death verlenging wonnen de Belgen direct de puck drop en scoorden na 24 seconden het beslissende punt. Een extra domper na een hectische week voor de Eaters waarin trainer Andy Tenbult aan de kant werd gezet.

Vrijdagavond ging de eerste wedstrijd zonder Tenbult ook al verloren. In Neuwied gingen de Geleners met 9-4 onderuit tijdens de ‘finale’ van de Inter Region CUp. Daarmee zijn ‘Die Bären’ de eerste winnaar van dit nieuwe toernooi.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen