Portugese motorcoureur Gonçalves overlijdt in Dakar Rally

Print
Portugese motorcoureur Gonçalves overlijdt in Dakar Rally

Paulo Gonçalves. Afbeelding: AFP

De Portugese motorcoureur Paulo Gonçalves is tijdens de zevende etappe van de Dakar Rally overleden.

De 40-jarige Gonçalves heeft volgens de organisatie onderweg een hartstilstand gekregen. Een medische helikopter bracht de Portugees nog naar het ziekenhuis, maar de hulp kwam te laat. Gonçalves deed voor de dertiende keer mee aan de Dakar Rally. Hij debuteerde in 2006 en eindigde vier keer in de top 10 van het klassement bij de motoren. In 2015 werd de Portugees tweede achter de Spaanse winnaar Marc Coma. Hij boekte bij elkaar drie etappezeges.

In de eerste Dakar Rally door Saudi-Arabië stond Gonçalves na zes etappes op de 46e plaats in het klassement. „De hele Dakar-karavaan leeft mee met zijn vrienden en familie”, aldus de organisatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen