MVV gooit derbyzege op Roda weg in spectaculaire slotminuten

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Maastricht / Itteren / Kerkrade / Eygelshoven - Na een zeer spectaculaire slotfase is de derby tussen Roda JC en MVV in een gelijkspel geëindigd. De Maastrichtenaren gooiden door individuele blunders in de slotminuten een 0-2 voorsprong weg: 2-2.

Roda-coach Jean-Paul de Jong kon zijn sterkste formatie het veld insturen. MVV miste aanvoerder Anthony van den Hurk. De spits, die in verband wordt gebracht met een mogelijke transfer, had volgens de club een kuitbeenblessure. Ook de beide backs, Shermar Martina en Raoul Last, ontbraken met een kwetsuur.

De derby begon zeer onrustig. In het eerste kwartier werd de wedstrijd al twee keer door arbiter Pol van Boekel gestaakt wegens vuurwerk van de fanatieke Roda-aanhang op de Koempeltribune. Tussendoor had de thuisclub de grootste kans gehad: Ugbo zag zijn inzet gekeerd door MVV-doelman Bertrams.

Lees ook: Derby Roda - MVV kwartier stilgelegd vanwege vuurwerk: rookwolken in stadion

Na de hervatting beet MVV meer van zich af. Mahmutovic was dreigend met twee kopballen, een kopgoal van Holtby werd wegens duwen afgekeurd. Roda moest het vooral hebben van de scherpe voorzetten van Croux, die voortdurend voor dreiging zorgden. Verburgh ging neer na een tackle van Vermijl, maar Van Boekel zag er geen penalty in.

Ook na rust golfde het spel op en neer. Maar pas halfweg de tweede helft ontbrandde de derby echt. Via een splijtende aanval kwam MVV op voorsprong via Schroijen, die een voorzet van Goppel in het doel liep: 0-1. Vervolgens regende het kansen over en weer. Alberg (Roda) en Holtby (MVV) kregen grote kansen, maar vonden de doelman op hun weg.

Kostons leek de derby vlak voor tijd te beslissen met een fraaie lob: 0-2. Maar door fouten van Schroijen (foute terugspeelbal) en doelman Bertrams kwam Roda via Alberg en Ugbo alsnog langszij: 2-2.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee