Aart Staartjes (81) overleden aan gevolgen ernstig verkeersongeluk

Print
Aart Staartjes (81) overleden aan gevolgen ernstig verkeersongeluk

Aart Staartjes. Afbeelding: ANP Kippa

Aart Staartjes is zondag op 81-jarige leeftijd overleden aan zijn verwondingen van een ernstig ongeluk.

De Sesamstraat-acteur werd donderdag met spoed naar het ziekenhuis gebracht na een botsing in Leeuwarden.

Lees ook: ‘Aart Staartjes in ziekenhuis na aanrijding in brommobiel’

Afgelopen donderdag botsten een auto en brommobiel in Leeuwarden tegen elkaar op. Meerdere hulpdiensten arriveerden om hulp te bieden, ook de traumahelikopter werd ingeschakeld. Bronnen wisten aan Shownieuws te melden dat een van de inzittenden Aart Staartjes was.

Lees ook: BN’ers verslagen na overlijden Aart Staartjes: ‘Hij ís Sesamstraat’

Eerder vertelde de acteur in het programma Sterren op het doek niet bang te zijn voor de dood. Hij bekende destijds een beroerte te hebben gehad. ,,Sindsdien neem ik elke dag trouw mijn bloedverdunner in. De dood is wel het minste wat ik vrees. Maar dat ik invalide word, dat lijkt me erg.” Het televisie-icoon vertelde ook dat hij ‘voelde’ dat de dood dichterbij kwam. ,,Het is eindig, dat voel ik. Ik voel dat ik in het laatste bedrijf zit. Als je 81 bent zoals ik, dan is de kans dat je 91 wordt bijzonder klein.”

Sesamstraat

Staartjes carrière begon in 1957, toen hij samen met Eric Herfst en zijn andere vriend Ben Rowold een pantomimegezelschap vormde, genaamd Pantalon. Hij volgde later een studie aan de toneelschool en was in die tijd al te zien op televisie. Staartjes werd bij het grote publiek bekend door zijn rol als Meneer Aart in Sesamstraat. Hij speelde in de kinderserie een lichtelijk norse figuur en mopperde vaak op dieren uit de serie als Tommie, Ieniemienie, Purk en Pino.