Barcelona vier maanden zonder spits Suárez

Luis Suárez. © Getty Images

FC Barcelona zal de komende vier maanden niet kunnen beschikken over Luis Suárez. De 32-jarige spits van FC Barcelona werd zondag geopereerd aan de meniscus in zijn rechterknie.

Redactie

Suárez raakte donderdagavond geblesseerd in Saudi-Arabië, waar FC Barcelona in de halve finale in de strijd om de Spaanse Supercup met 3-2 verloor van Atlético Madrid. De lange afwezigheid van Suárez is een nieuwe tegenvaller voor trainer Ernesto Valverde, wiens positie steeds wankeler wordt door de tegenvallende prestaties van de Spaanse kampioen. Suárez stak juist in grote vorm. Hij was de laatste weken met doelpunten en assists bij vrijwel alle goals van Barcelona betrokken.

Suárez komt dit seizoen mogelijk nog wel in actie, maar dat zal dan alleen in de absolute slotfase van het seizoen zijn. Zo staat de finale van de Champions League dit jaar op het programma op zaterdag 30 mei, maar het zal voor FC Barcelona zonder de goals van Suárez een enorme opgave worden om die te bereiken.

© Getty Images

Meeste assists

De 32-jarige spits uit het Uruguayaanse Salto was dit seizoen goed voor 14 goals in 23 wedstrijden in alle competities: elf goals in La Liga en drie goals in de Champions League. Suárez is dit seizoen ook de speler met de meeste assists in de Spaanse competitie: zeven stuks.

FC Barcelona heeft nog tot vrijdag 31 januari om een vervanger voor Suárez in huis te halen, maar voorlopig is het ook op andere vlakken erg onrustig bij de Spaanse kampioen en koploper. Ernesto Valverde zou plaats moeten maken voor Xavier Hernández (39), die nu nog trainer is bij Al Sadd in Qatar.