‘Meer dan zestig evenementen op Vrijthof toestaan’

‘Meer dan zestig evenementen op Vrijthof toestaan’

Magisch Maastricht zou volgens sommige fracties in de Maastrichtse gemeenteraad best de hele kerstvakantie mogen duren. Afbeelding: Rob Oostwegel

Maastricht / Itteren -

De zestigdagennorm voor het Vrijthof is niet toereikend. Daarom moet in goed overleg gekeken worden of er niet meer evenementen per jaar kunnen plaatsvinden. Dat stellen de Partij Veilig Maastricht, de fractie Maassen en de PVV in schriftelijke vragen aan het Maastrichtse college van B en W. Volgens de fracties is de druk op het Vrijthof de voorbije jaren enorm toegenomen. Maar Magisch Maastricht zou best de hele kerstvakantie mogen duren, zodat de kinderen er kunnen schaatsen. En dan is er de 11devande11de, dat in 2020 niet kan terugkeren op het Vrijthof. De drie fracties willen weten welke evenementen er nog meer geweigerd zijn dit jaar. Ook moet volgens hen gekeken worden of het mogelijk is evenementen te verdelen over meerdere locaties.

Magisch Maastricht zou volgens sommige fracties in de Maastrichtse gemeenteraad best de hele kerstvakantie mogen duren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →