‘Meer dan zestig evenementen op Vrijthof toestaan’

‘Meer dan zestig evenementen op Vrijthof toestaan’

Magisch Maastricht zou volgens sommige fracties in de Maastrichtse gemeenteraad best de hele kerstvakantie mogen duren. Afbeelding: Rob Oostwegel

Maastricht / Itteren -

De zestigdagennorm voor het Vrijthof is niet toereikend. Daarom moet in goed overleg gekeken worden of er niet meer evenementen per jaar kunnen plaatsvinden. Dat stellen de Partij Veilig Maastricht, de fractie Maassen en de PVV in schriftelijke vragen aan het Maastrichtse college van B en W. Volgens de fracties is de druk op het Vrijthof de voorbije jaren enorm toegenomen. Maar Magisch Maastricht zou best de hele kerstvakantie mogen duren, zodat de kinderen er kunnen schaatsen. En dan is er de 11devande11de, dat in 2020 niet kan terugkeren op het Vrijthof. De drie fracties willen weten welke evenementen er nog meer geweigerd zijn dit jaar. Ook moet volgens hen gekeken worden of het mogelijk is evenementen te verdelen over meerdere locaties.

Magisch Maastricht zou volgens sommige fracties in de Maastrichtse gemeenteraad best de hele kerstvakantie mogen duren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen