Horster filmmaker Ruud Lenssen op filmfestival twee keer in de prijzen

Ruud Lenssen liet zijn film eerder al aan een zaal mantelzorgers zien. © Mara van den Oetelaar

Filmmaker Ruud Lenssen uit Horst is op het Limburg Film Festival in Venlo twee keer in de prijzen gevallen. Tot beste korte documentaire werd ‘De Mythe van het Meer’ verkozen en ‘Wei’ over zijn dementerende vader tot beste lange documentaire. Acteur, schrijver en coach Maarten Brorens kreeg een speciale juryprijs.

Ruud Maas

Tweevoudig winnaar Lenssen droeg tijdens de uitreiking zijn prijs op ‘aan alle mantelzorgers die er zo vaak alleen voor staan’. Er werden in Venlo nog meer prijzen uitgereikt: beste korte speelfilm werd ‘Convoi Exceptionnel’ van Genio de Groot, beste amateurfilm ‘Meer kan ik er ook niet aan doen’ van Lou Kruisbergen. Bob Colaers en Lienke Roos zijn gekozen tot de beste nieuwe makers en de beste binnen 148 uur gemaakte documentaire werd ‘Mien vreejheid’ van Het Collectief. ‘Lievelingsfilm’ werd ‘We zien ons’ van Deborah van Dam.

Speciale prijs

Voor Maarten Brorens was er een speciale prijs omdat hij zich als acteur, schrijver en coach, vaak belangeloos, verbindt aan films van met name jonge makers. „Als waardering voor zijn bijzondere inzet beloont de organisatie van het Limburg Film Festival deze ‘stille kracht’ met een speciale jury award”, aldus de organisatie.