Nederlandse vader ziet dochter (7) uit skilift glijden in Winterberg

In het Duitse Winterberg is een Nederlands meisje uit een skilift gevallen. (foto ter illustratie). © Shutterstock

Een 7-jarig Nederlands meisje is zondagmiddag in Winterberg uit een skilift gevallen en ernstig gewond geraakt. Het meisje zat met haar vader (38) in de lift, maar ook hij kon niet voorkomen dat ze uit de gondel viel.

Redactie

Hoe het kon gebeuren dat ze is gevallen, is nog niet bekend, aldus de politie in het Duitse Sauerland, waar het ski-oord Winterberg ligt.

Het kind gleed rond half drie naar beneden; reddingswerkers en een spoedarts waren snel ter plekke. Een gevraagde reddingshelikopter kon niet bij haar komen vanwege het slechte weer. Daarom is het gewonde meisje met een ambulance naar een speciale kliniek gereden.

Dramatisch lift-ongeval

Het is het tweede dramatische lift-ongeval in drie weken tijd. Op tweede kerstdag viel een 12-jarige Nederlandse jongen uit de stoeltjeslift op de piste bij het Oostenrijkse Sölden. Deze skiër was op pad met een ski-leraar. De man probeerde een val nog te voorkomen door de jongen bij zijn jas en broek te grijpen, maar dat werd te zwaar. De jongen viel zo’n vier meter naar beneden en moest met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Innsbruck worden gebracht.