Promotie met Bevo 2 én presteren met Oranje

Print
Promotie met Bevo 2 én presteren met Oranje

De talenten van Bevo: Ten, Ivo, Mika en Kaj (vlnr). Afbeelding: Lé Giesen

Reuver / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Heythuysen / Panningen -

Jeugdinternationals Kaj Geenen (16, Heythuysen), Teun Krol (16, Weert), Ivo Verberne (17, Weert) en Mika Schoolmeesters (16, Reuver) van handbalvereniging Bevo Hc zijn met Jong Oranje U18 in volle voorbereiding op de Championship in de zomer.

Ze zetten alle vier alles voor het handbal opzij. Draaien vrijwel elk weekend een dubbel programma met de A-jeugd van Bevo en het reserve seniorenteam en zijn daarnaast jeugdinternational voor Jong Oranje U18. Het viertal heeft een droom: profhandballer worden. En dat spreken ze ook hardop uit. „Zo’n EK spelen wat de Nederlandse mannen doen, dat zou ik ook wel willen”, is Kaj Geenen eerlijk. De linkerhoekspeler is de enige van het viertal die op de HandbalAcademie zit om zijn droom werkelijkheid te laten worden. Cirkelspeler Teun Krol droomt van de Duitse Bundesliga evenals de twee doelmannen Ivo Verberne en Mika Schoolmeesters. Al noemen ze ook de Deense en Franse topcompetities als opties.

Vrijwel elke dag trainen of een wedstrijd spelen bij Bevo, op de HandbalAcademie of voor zichzelf en daarnaast ook nog een opleiding volgen. De vier handbaltalenten draaien er hun hand niet voor om.

Met Oranje werken toe naar het U18 EHF Championships toernooi in Montenegro in augustus. „Ons doel is om daar goed te presteren en een A-land te worden” legt Schoolmeesters uit. De Championships kan vergeleken worden met een Europees Kampioenschap voor B-landen. „Wij hebben de ambities om zo hoog mogelijk te eindigen. We zijn niet de sterkste ploeg, maar ook niet de minste. We moeten hard werken om een prestatie te leveren”, denkt Verberne. Schoolmeesters vult aan: „Tijdens de oefentoernooien hebben we het laten zien dat we tegen de sterke landen goed kunnen presteren.”

En dat was nou juist de bedoeling waarom bondscoach Freek Gielen uit Panningen de vier Bevo-talenten uitnodigde. Ervaring opdoen op sterk bezette toernooien in Duitsland en België tijdens de kerstvakantie. Krol: „Tijdens die wedstrijden leer je echt veel, ook al zijn het maar een paar dagen. Bij mezelf merk ik vooral dat ik in de dekking stappen zet, aanvallend moet ik nog aan mijn fysiek werken.” Doelmannen Verberne en Schoolmeesters zagen voornamelijk hardere schoten op zich afgevuurd worden. Schoolmeesters: „Internationaal wordt nog preciezer gegooid dan in eigen land.”

Het viertal hoopt op een mooi 2020. Een goed toernooi spelen in Montenegro én promoveren met Bevo 2 naar de eredivisie. Geenen: „Met Bevo 2 liggen we op koers voor promotie. Daarop eerst focussen en daarna presteren met Oranje.”