Silence Of The Lambs krijgt sequel: tv-serie over Clarice in de maak

Anthony Hopkins met Jodie Foster in ‘Silence of the Lambs’. © IMAGEGLOBE

,,Well Clarice...” De begroeting van Dr. Hannibal Lecter uit Silence Of The Lambs is een van de meest iconische filmquotes aller tijden. De Amerikaanse zender CBS gaat nu een sequel maken over de Clarice in kwestie in de vorm van een televisieserie, meldt onder meer Deadline.

Redactie

Clarice, zo moet de serie over FBI-agente Clarice Sterling gaan heten. De sequel speelt zich af na de gebeurtenissen van de film uit 1991 en gaat dieper in op het persoonlijke verhaal en de achtergrond van Clarice, die in de film werd gespeeld door actrice Jodie Foster. In de sequel-film Hannibal uit 2001 werd de rol van Clarice gespeeld door Julianne Moore.

De pilotaflevering, waarmee in Amerika nieuwe series op zender worden getest, is geschreven door Alex Kurtzman en Jenny Lumet. Kurtzman was vanaf 2009 als uitvoerend producent verantwoordelijk voor de serie Star Trek. Wie Clarice in de nieuwe serie gaat spelen en wanneer begonnen wordt met filmen is nog niet bekend.

,,Na meer dan 20 jaar krijgen we kans om het verhaal van een van Amerika’s grote helden te vertellen”, stellen de makers. ,,Clarices heldhaftige, maar tevens complexe karakter heeft altijd tot de verbeelding gesproken, ondanks dat haar persoonlijke verhaal onbekend was. Maar haar levensverhaal is wat we nodig hebben vandaag de dag: haar worstelingen, veerkracht en overwinningen.”