OM in hoger beroep tegen straffen in zaak-Köksal

Ömer Köksal werd op 1 november 2017 om het leven gebracht op de Nieuwborgstraat in Blerick. © Ermindo Armino

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de straffen die door de rechtbank in Roermond zijn opgelegd voor de doodslag op Ömer Köksal in Blerick.

Daan de Hulster

Dat laat een woordvoerder van het OM weten. Justitie wil de komende tijd onderzoeken of het kansrijk is bij het gerechtshof opnieuw celstraffen voor moord te eisen. Volgens de woordvoerder van het OM is daar meer tijd voor nodig.

De rechtbank in Roermond veroordeelde Jonathan B. (24) en Gianni Q. (22) op 30 december tot celstraffen van respectievelijk veertien en twaalf jaar. Justitie had tegen beide mannen twintig jaar cel geëist voor moord. De rechtbank zag daar echter geen bewijs voor en veroordeelde beide mannen voor het medeplegen van doodslag.

Advocaat Rob Nelisse van Jonathan B. meldde begin dit jaar al aan De Limburger dat hij in hoger beroep gaat tegen de in zijn ogen te hoge straf. Advocaat Gerald Roethof van Gianni Q. was maandag niet bereikbaar voor een reactie.

Update 13:30 uur: in een eerdere versie van dit artikel stond dat het Openbaar Ministerie de door de rechtbank opgelegde straffen te laag vindt. Dit is echter onjuist gecommuniceerd door het OM. De straffen van twaalf en veertien jaar benaderen het maximum (vijftien) dat voor doodslag opgelegd kan worden.