Nederlands meisje (9) viel uit skilift bij het instappen; niet levensgevaarlijk gewond

Print
Nederlands meisje (9) viel uit skilift bij het instappen; niet levensgevaarlijk gewond

Zondagmiddag viel een meisje uit de skilift in Winterberg. Foto ter illustratie. Afbeelding: Shutterstock

Het 9-jarige meisje uit Arnhem dat zondag uit de skilift viel in het Duitse Winterberg is niet levensgevaarlijk gewond geraakt. Ze ligt nog wel in het ziekenhuis. Volgens de Duitse politie ging het mis tijdens het instappen.

De politie gaat vooralsnog uit van een noodlottig ongeval. Volgens een woordvoerder gleed het meisje van haar stoel bij het instappen nog voordat de veiligheidsbeugel was gesloten. Haar vader greep haar nog vast, maar moest haar enkele seconden later loslaten omdat het te zwaar werd. Het meisje viel daarop enkele meters naar beneden en ligt nog in het ziekenhuis. Volgens de politie is ze niet levensgevaarlijk gewond.

Lees ook: Nederlandse vader ziet dochter uit skilift glijden in Winterberg

Aan de lift-installatie zijn geen technische gebreken vastgesteld.

Traumahelikopter

Het ongeluk gebeurde zondagmiddag rond half drie. Reddingswerkers en hulpdiensten rukten massaal uit. Een mobiel medisch team in een traumahelikopter werd opgeroepen maar kon vanwege de slechte weersomstandigheden niet bij de plaats van het ongeval komen.

Het kind werd uiteindelijk per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen