Drie nieuwe Michelinsterren naar Limburg: in Maastricht en Weert

Een ster voor Servais Tielman van Beluga in Maastricht. © AD

Limburg heeft er drie nieuwe sterrestaurants bij. Beluga Loves You en Rantree in Maastricht en Marrees in Weert ontvingen maandag hun eerste Michelinster.

Jasmijn Mulkens

Maandagochtend werden de Michelinsterren uitgereikt in het DeLaMar theater Amsterdam. Bijzonder dit jaar is dat de gids niet traditiegetrouw in de maand december werd gepresenteerd, maar in pas januari.

Onderaan deze pagina: een kaart met alle Nederlandse sterrenrestaurants van 2020

Behoud sterren

Limburg telt één tweesterren-restaurant: Sabero in Roermond houdt zijn twee sterren die vorig werden toegewezen. Ook De Leuf (Ubachsberg), Da Vinci (Maasbracht), ONE (Roermond), Tout à Fait (Maastricht), Valuas (Venlo) en Brienen aan de Maas (Well) behouden hun ster.

© AD

Beloond

Chef-kok Jan Marrees van Marrees in Weert: „Super, we zijn nu een jaar bezig en hebben heel hard gewerkt. Mooi dat we na het eerste jaar al beloond worden. Top.”

Lees ook: Juridische strijd topkoks Beluga gaat nog even door

Nieuwe eigenaar

Beluga staat sinds enige tijd onder leiding van de nieuwe eigenaar Servais Tielman en moest daarom opnieuw beginnen voor de Michelinsterren. Onder de vorige chef Hans van Wolde had het restaurant twee sterren.

„We hebben heel wat meegemaakt afgelopen jaar. Afscheid genomen in Heerlen en in Maastricht begonnen met een heel ander doel”, vertelde Tielman bij de uitreiking, zichtbaar blij.

© AD

Vakantie

De ster voor Rantree in Maastricht werd door de sous-chef en de sommelier in ontvangst genomen. Chef-kok Ralph Hermans zelf was met vrouw Jennifer en zoontje te zien op een groot scherm, via een liveverbinding. „We zijn er heel blij mee”, vertelde Hermans vanaf zijn vakantiebestemming. Zijn zaak verhuisde in 2018 van de Kesselskade in het centrum naar de Dousberg aan de rand van de stad. Chef Hermans werd al langer genoemd als kanshebber.