Frits Wester keert na rustperiode 13 kilo lichter terug bij RTL Nieuws

Frits Wester © AD/ANP

Politiek verslaggever Frits Wester gaat vanaf morgen weer aan het werk bij RTL Nieuws. De journalist was enkele maanden niet te zien op de zender vanwege alcoholproblemen. ,,Ik heb heel veel zin om mentaal en fysiek fit weer aan de slag te gaan, want het Binnenhof en mijn collega’s heb ik wel gemist de afgelopen maanden”, reageert hij zelf bij zijn eigen werkgever.

Mark den Blanken

RTL Nieuws en Frits Wester kozen op 20 september samen voor een rustpauze. De directe aanleiding voor Westers pauze was zijn optreden in het RTL Nieuws van 8 september. In zicht- en hoorbaar labiele toestand verscheen hij voor de camera, met talloze verbijsterde reacties van kijkers op sociale media tot gevolg. Het was niet de eerste keer dat Wester (vermoedelijk) met een slok op verslag deed. Zijn alcoholprobleem was al jaren een publiek geheim, schreef deze site eerder.

Door zijn gezondheidsproblemen liet RTL Nieuws Wester niet werken tijdens Prinsjesdag. Het was, voor zover bekend, de eerste keer dat de politiek verslaggever sinds hij in dienst trad bij de zender op een belangrijk politiek evenement als Prinsjesdag ontbrak.

Afgevallen

Wester (57) verkeerde een maand in een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Die tijd heeft hem goed gedaan, vertelde hij nadat hij eind oktober weer naar huis terugkeerde. Hij is sindsdien onder meer 13 kilo afgevallen. ,,Ik moet allemaal nieuwe kleren kopen”, vertelde hij toen. Vanavond doet hij aan tafel bij Eva Jinek eenmalig zijn verhaal.

Sinds 1994 is Wester parlementair verslaggever van RTL Nieuws. Daarvoor was hij onder meer persoonlijk voorlichter van CDA-coryfee Elco Brinkman. De journalist heeft de reputatie dat hij bijna jaarlijks als eerste de Miljoenennota in handen heeft.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.