Carnavalsbeurs verhuist van Blerick naar Tegelen

Leonie Bartels organiseert de Vastelaoves Merret voor het zevende jaar op rij. © Lé Giesen

De Vastelaoves Merret verhuist na zes jaar van Blerick naar Tegelen. De zevende editie vindt zaterdag plaats in cultureel centrum De Haandert.

Redactie

Door omstandigheden waarop ze niet nader wil ingaan, zag organisator Leonie Bartels zich genoodzaakt de samenwerking met ’t Raodhoes te beëindigen. De Venlose wijkt met haar beurs uit naar de Haandert in Tegelen. Doordat ze pas in het najaar tot haar besluit kwam, kon Bartels daar in januari alleen nog op zaterdag terecht. „Alle zondagen waren al bezet. Enkele standhouders die een eigen winkel hebben, zijn om die reden helaas afgehaakt.”

Desondanks is de indoor-markt vrijwel net zo groot als vorig jaar. In de concertzaal worden 26 stands ingericht met carnavalsspullen. Door de deelnemers wordt voornamelijk koopwaar van eigen makelij uitgestald. Het aanbod bestaat onder meer uit zelfgemaakte en opgepimpte jassen, kostuums, hoeden, petten, hoofdtooien, pruiken en schmink. Tevens staat de plaatselijke carnavalsvereniging D’n Oeles met een kraam op de beurs en speelt er een joekskapel.

De Vastelaoves Merret duurt van 11.30 tot 16.00 uur, de entree bedraagt 2 euro voor bezoekers ouder dan 12 jaar.